У разі успіху на Херсонщині Україна візьме на приціл військові цілі в Криму, — WSJ

2 года назад 0

На думку американського видання, Україна готується до першого великого контрнаступу, однак зіткнулася з нестачею зброї
Українці почнуть застосовувати високоточну зброю по військових об'єктах у Криму. Про це з посиланням на власні джерела повідомило американське видання . 

Це стане можливим, якщо ЗСУ досягнуть успіху у звільненні населених пунктів Херсонської області, зокрема Нової Каховки та Архангельського.

"Якщо вони (військові операції.  Ред.) будуть успішними, українські війська використовуватимуть свої нові системи дальньої дії, щоб почати націлюватись на російські військові об'єкти у Криму восени цього року, повідомив високопоставлений український військовий представник" , — пише видання.

Як зазначається, у липні Президент України Володимир Зеленський наказав розпочати контрнаступ уздовж південного фронту, щоб повернути території поблизу або вздовж узбережжя Чорного моря, які мають вирішальне значення для безпеки та економіки країни.

Наказ було віддано після того, як Україна отримала від США реактивні системи залпового вогню M142 або HIMARS. Солдати на лінії фронту кажуть, що ця зброя вже дозволила відбити частину території.

Водночас, якщо Київ сподівається повернути собі тимчасово окуповану територію, українським силам потрібна набагато більша кількість зброї із Заходу, зокрема безпілотники, артилерію, танки та бронетехніку.

За словами міністра оборони України Олексія Резнікова, нагадує видання, HIMARS " змінив гру ". Однак зараз, коли Україні передано лише близько дюжини систем, потреба в зброї більшої дальності зростає, оскільки війна переходить переважно у формат артилерійського бою.