У справі про держраду Кулініча перевіряється голова Херсонського апеляційного суду

2 года назад 0

У справі про держраду Олега Кулінічаперевіряється голова Херсонського апеляційного суду Олександр Коровайко.
Про це повідомив сайт «Закон і Бізнес».

«Слідство має у своєму розпорядженні відомості про їх можливе співробітництво та проводить першочергові слідчі дії», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 16 липня ДБР та СБУ провели спільну спеціальну операцію, в результаті якої викрили та затримали Олега Кулініча, який до березня 2022 року очолював одне з регіональних управлінь СБУ.

Як ідеться у повідомленні, у межах розслідування кримінального провадження встановлено факти його співпраці з представниками російських спецслужб. Ця інформація підтвердилася і проведеними ДБР експертизами.

Згідно з підозрою, співробітник СБУ також передавав розвідувальну інформацію проти України. Зокрема, було задокументовано передачу ним інформації, що становить державну таємницю.

Також у ДБР стверджують, що задокументована безпосередня участь фігуранта у діяльності злочинної організації, яка займалась розвідувальною та підривною діяльністю проти України.

Тривають слідчі дії, у тому числі вживаються заходи щодо затримання та оголошення підозри іншим учасникам угруповання. Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Олексанлра Коровайка обрали головою апелляційного суду у 2015 році. 

З 2019 року він намагався потрапити до Конституційного суду. Але, при тому, що його називають погодженим кандидатом, у 2021 році обрати його не змогли.