Українські сили, можливо, готуються до контрнаступу на Херсон – Інститут дослідження війни

2 года назад 0

Американський аналітичний центр Інститут дослідження війни вважає, що українські сили, можливо, готуються до контрнаступу на місто Херсон.

Про це дослідницька організація повідомила у своєму останньому оперативному повідомленні про Україну.

Російські сили, ймовірно, обмежаться відносно невеликими наступальними діями, намагаючись створити умови для більш інтенсивних наступальних операцій, мовиться у повідомленні.

Пауза в операціях Росії, за словами дослідників, не зупинила обмежені наземні атаки. Війська атакували території на північ від Харкова, намагалися просунутися на Бахмут з півдня та намагалися просунутися на захід у напрямку Сіверська від кордонів Луганської та Донецької областей, йдеться у повідомленні.

Офіс президента України повідомив, що за минулу добу були обстріляні міста та села в семи областях України. Найбільше загиблих серед цивільного населення припало на Донецьку область, де тривають бойові дії. Як повідомили в офісі президента, під час цього нападу загинуло семеро мирних жителів, у тому числі дитина.

Британська розвідка також повідомляє, що 6 липня 2022 року вздовж лінії донецького фронту тривав потужний обстріл, але Росія не просувалась. Російські підрозділи, які брали участь у завоюваннях минулого тижня, тепер, ймовірно, відновлюються, мовиться у повідомленні, опублікованому у твіттері Міністерства оборони об’єднаного королівства.

Британське міністерство оборони також звертає увагу на нове законодавство про «спеціальні економічні заходи», запропоноване урядом в Росії та ухвалене 5 липня у першому читанні Державною Думою.

На думку британських аналітиків, це законодавство надасть російській владі спеціальні повноваження, що дадуть можливість Кремлю запровадити економічні заходи для підтримки «спеціальної військової операції» без офіційного оголошення державної мобілізації, яка залишається політично чутливою темою.

Законодавство стосується трудових відносин, задіяння роботи мобілізаційних засобів та можливості вивільнювати активи з державних резервів.

Як пише міністерство оборони Великої Британії, ці дії «дозволяють Росії уникнути визнання того, що вона бере участь у війні», або, що вона є «неспроможною подолати українську армію», незважаючи на те, що вона переважає її чисельністю та озброєнням.