З херсонського “паркувального” комунального підприємства звільняється директор

2 года назад 0

З КП “Сервіс-Центр”, яке у Херсоні займається парковками, звільняється директор Георгій Колодяжний – людина з оточення скандальної чиновниці та депутатки Олени Мазур. На порталі НАЗК з’явилася відповідна декларація перед звільненням. 

За півмісяці 2022 року Колодяжний заробив на посаді директора комунального підприємства 24,5 тисяч гривень. В декларації також вказані готівкові збереження керівника “Сервіс-Центру” в сумі близько 231 тисячі гривень, які з’явилися внаслідок продажу нерухомості. 

Судячи з інших декларацій, Георгій Колодяжний продав свою квартиру в Нікополі. Її площа – 43,7 кв.м. Придбав її Колодяжний наприкінці 2018 року за 34,5 тисячі гривень. Сумнівна вартість нерухомості може свідчити про те, що чиновник приховав її реальну ціну та кошти. Адже у 2018 році, судячи з декларації, Колодяжний не мав жодних збережень, а дохід його склав всього 132 тисячі гривень. У директора КП “Сервіс-Центр” залишилась квартира у Херсоні, яка належить його батькові. Також Колодяжний задекларував автомобіль дружини – Toyota Camry 2011 року випуску, придбану у 2020 році за 264205 гривень.

Раніше в міськраді заявили, аудит “паркувального” комунального підприємства “Сервіс-Центр” показав, що воно побудувало свою роботу таким чином, що місцевий бюджет роками недоотримував значну суму доходу. У грудні 2021 року міський голова Ігор Колихаєв заявив про намір ліквідувати КП “Сервіс-Центр”.