За псевдовибори на окупованій території Херсонщини ще двом членам «виборчкому Херсонской области» оголошено про підозру

8 месяцев назад 0

Як вже повідомлялося, повідомлено про підозру колаборантці Марини Захарової – очільниці окупаційної «центральної виборчої комісії» у тимчасово захопленій частині Херсонщини.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру також її заступнику та секретарю. Їм інкриміновано колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
Як повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури, за даними слідства, представники окупаційної влади, не покидаючи спроби «легалізувати» свою діяльність на тимчасово окупованій території Херсонщини, оголосили про проведення «виборів» до так званої обласної думи та муніципальних утворень. Для цього у січні 2023 року «указом» так званого «губернатора області», створено черговий фейковий орган – «избирательная комиссия Херсонской области».
 

Підозрювані, зайнявши ключові посади у псевдооргані, виконують організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції.
 
Фактично своїми діями вони реалізують політику кремля та допомагають державі-агресору здійснювати підривну діяльність проти України.
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.