Захід нав’язав Росії війну проти України: які вигадки транслює Сальдо

1 месяц назад 0

Війну, яку Росія веде проти України, нав’язав «колективний Захід». А російський народ в цій війні відстоює «своє право на свободу, на свободу думки, на свободу віросповідання, своє право на історичну справедливість».
Такі твердження оприлюднив призначений російськими окупантами губернатором Херсонської області Володимир Сальдо в коментарі для прокремлівського телеканалу «Таврія», який працює на тимчасово окупованій частині регіону.
Що кажуть окупанти В коментарі для телеканалу «Таврія» Володимир Сальдо заявив:
Зараз [йде] ця війна, яку нав’язав нам так званий західний колективний договір між собою. Можна навіть сказати, вона націлена саме не проти українців і не проти, мабуть, навіть росіян. Вона націлена проти всіх людей, які живуть на історичній батьківщині, що має ім’я Росія. І російський народ знову змушений відстоювати зі зброєю, вже тепер зі зброєю в руках, своє право на свободу. На свободу думки, на свободу віросповідання, своє право на історичну справедливість жити на тій землі, яка була здавна російською. Володимир Сальдо в ефірі окупаційного телеканалу. Потім Сальдо перейшов від сьогодення до історії:
І російський народ, збільшуючи територію нашої країни, не завойовував інших народів. Він приєднував ті землі, які були вільними. І ось Причорномор’я, Приазов’я – все це, ну, 300 років тому, це було дике поле, на якому ніхто не жив.
А від історії призначений Кремлем губернатор Херсонської області знову перейшов до російсько-української війни:  
Без сили зброї слово, правильне слово, відстояти надалі не вдасться. Все одно американці та англійці намагатимуться нав’язати свою думку та підкорити інші країни. 
Чому це неправда Володимир Сальдо вкотре ретранслював наративи російської пропаганди. Цього разу – про нібито провину «колективного Заходу» в тому, що Росія напала на Україну. Таке твердження повністю неправдиве.
У 2014 році саме російські війська, а не війська якоїсь із західних країн увійшли до Криму і саме Росія, а не Захід розпочали гібридну війну на Донбасі.
Учасники сепаратистських мітингів в Донецькій та Луганській областях скандували «Росія!», а не «США!» чи «Англія!». Проросійські сили в цих регіонах запевняли місцевих прихильників РФ, що псевдореферендуми, проведені там 10 років тому, подібні кримському, який відбувся 16 березня 2014 року, і матимуть такий же результат – «приєднання до Росії».
Саме російські, а не американські чи британські прапори з’явилися у великій кількості в Донецьку, Луганську та в інших містах східної частини України під час заходів «антимайдану», які швидко переросли у сепаратистський рух.
До речі, у травні 2014 року росіяни обдурили своїх проксі в Донецькій та Луганській областях, оголосивши замість «приєднання до Росії» про утворення «народних республік».
Я сам бачив і чув, як на мітингу, який відбувся в Луганську 12 травня 2014 року, наступного дня після псевдореферендуму, Олег Царьов (екснардеп, проросійський політик, заочно засуджений в Україні за кількома статтями КК до 12 років позбавлення волі) привітав проросійськи налаштованих мешканців міста із створенням «Луганської народної республіки». Відповіддю на це була голосна брутальна лайка учасників мітингу і крики: «Росія!», «Не треба нам республіки! Хочемо як Крим – в Росію!».
Той самий мітинг в Луганську. Про події десятирічної давнини в Херсоні ​