Збір підписів на підтримку Путіна: на ТОТ Херсонщини так звана «влада» організувала пропагандистську акцію

3 месяца назад 0

На тимчасово окупованій території Херсонської області окупаційна адміністрація та політична партія "Єдиная Россия" 16 січня 2024 року проведуть так званий "єдиний день збору підписів на підтримку кандидата в президенти РФ Володимира Путіна".

Про це повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради  Юрій Соболевський .

"Є така інформація, що вони збираються провести такий день. Причому стаціонарно планують відкрити пункти збору підписів на підтримку Путіна в Генічеську і Скадовську, а в інших населених пунктах планують провести виїзну роботу — залучити волонтерів від "Єдиной России", — розповів Соболевський.

За його словами, окупаційна влада вкотре створює картинку "щасливого життя" на окупованих територіях і підтримку місцевими мешканцями російського президента. Насправді, каже Соболевський, ситуація зовсім інша.

"Насправді все це — шоу. Насправді більшість людей з проукраїнською позицією і чекають звільнення і деокупацію всіх наших територій. Якщо йдеться, що потрібно спілкуватися з людьми вони (окупаційна влада — ред.) виключно це роблять за участю росгвардії або регулярних військ. Військові завжди супроводжують "владу" і їх прибічників. Вони бояться їздити просто так по населених пунктах і спілкуватися з людьми. Як правило це завжди озброєний супровід, який залишається за кадром" , — прокоментував Соболевський.

Про те, що крім колаборантів на окупованій території Херсонщини ніхто не хоче брати участь в організованій окупаційною владою акції, під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив керівник пресофісу ОВА  Олександр Толоконніков .

"Є повідомлення про те, що окупаційна влада почала збирати підписи в центрах на підтримку кандидата – російського диктатора. Колаборанти вже попідписували, інші люди не дуже хочуть іти, цим невдячним ділом займатися" , – сказав Толоконніков.

На тимчасово окупованому лівому березі Херсонщини окупаційна влада створила "виборчий штаб Володимира Путіна", який має керувати діями так званих "волонтерів" з РФ. Їх завозять в область для фальсифікацій та масовки.

На ТОТ Херсонщини 11 вересня 2023 року завершились так звані "вибори" до фейкового органу — Херсонської обласної думи, які організувала окупаційна влада. У "виборчій комісії" заявили про явку у понад 65% і оголосили результати псевдоголосування.