Зеленський про загрозу анексії Херсона: За порушення кордонів потрібно закрити Європу для всіх росіян

2 года назад 0

У війні Росії проти України журналісти цілодобово ведуть боротьбу на інформаційному фронті. Наша зброя — чесна інформація.
Ворог відібрав у нас основне джерело фінансування — рекламу.

Президент Володимир Зеленський заявив, що через загрозу анексії тимчасово окупованої Херсонщини Європа може закрити кордони для всіх громадян Росії. Про це він повідомив в інтерв'ю .

За його словами, псевдореферендум та анексія Херсона є порушенням міжнародного права, хоча росіяни давно його порушили.

"Просто говорити про це немає жодного сенсу. Але країни можуть зробити те ж саме, тому що це порушення кордонів. Тобто точно можуть запровадити обмежувальні санкції. Наприклад, заборона на в'їзд усіх громадян РФ до країн Євросоюзу. Хороші санкції. Я думаю, що вони дуже хороші й мирні", – заявив Зеленський.

Він зазначив, що в подібних санкціях немає нічого, що забирало б майно чи людське життя.

"Я з самого початку сказав, що вважаю найважливішими санкціями закриття кордонів, тому що вони відбирають чужу територію. Що ж, хай живуть у своєму світі, поки не змінять свою філософію. Отже, країни закривають кордони та вводять ембарго на енергоресурси. Особисто моя думка, що все інше слабше. Повного ембарго на постачання енергоресурсів немає, кордон не закрито", – резюмував він.

  • За даними британської розвідки, Росія перебуває на "просунутій стадії" планування псевдореферендуму для анексії тимчасово окупованих територій Донбасу.
  • Зеленський попереджав, що проведення Росією псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України поставить хрест на можливості мирних переговорів.
  • США обіцяють, що на відміну від ситуації у 2014 році із захопленням Росією Криму та спробою його анексії – діяти "швидко і жорстко", якщо Кремль спробує анексувати частину півдня України.