Земельна корупція в Херсонській міськраді: влада хоче поновити договір оренди компанії з орбіти екс-депутата Боржкова 

2 года назад 0

Ще один скандальний земельний проект рішення на черговій сесії мають розглянути депутати Херсонської міськради. Мова йде про поновлення договору оренди двох ділянок загальною площею близько 0,6 гектара по в межах вулиць Стрітенської, Філатова, Професора Уварова та Миколаївського шосе.

Орендувати землю під будівництво багатоквартирного будинку планує компанія ТОВ “Будівельна компанія Капітал-Буд”. Фірма з орбіти місцевого бізнесмена та екс-депутата міськради Валерія Боржкова. 

Раніше “Будівельна компанія Капітал-Буд” вже орендувала ці землі, але договір було розірвано в судовому порядку. Причому, позов проти компанії Боржкова подала прокуратура, а не чиновники міськради. Підставою для позову стало порушення умов договору. А саме, невикористання ділянки в строк та борг зі сплати орендної плати. Як зазначено в судових ухвалах, компанія з орбіти Боржкова заборгувала майже 300 тисяч гривень. 

Незважаючи на такі порушення, нова каденція депутатів та промерська більшість разом з чиновниками профільних департаментів знову протягують в сесійну залу цей “земельний” проект рішення. І це не єдиний проект рішення, який стосується інтересів Валерія Боржкова та його компаній. Раніше ми повідомляли про наміри віддати в оренду частину парку “Дубки” з порушенням законодавства компанії ТОВ “Газ Авто”. 

Громадська організація “Народний контроль” подала на ім’я очільника Херсона Ігоря Колихаєва лист із запереченнями щодо поновлення договорів оренди компаніям Боржкова. Але чи підуть чиновники й депутати на порушення законодавства, покаже час.