Зрадник Стремоусов — в істериці, й перевершив у брехні про «втрати ЗСУ» навіть Кисельова

2 года назад 0

Так званий «заступник голови військово-цивільної адміністрації Херсонської області» Кирило Стремоусов розмістив на власному Телеграм-каналі відео, яке записав, перебуваючи у дуже неврівноваженому емоційному стані.

На відео помітно, що Стремоусов дуже нервує, більше того, він не здатний стримати істерику.Зрадник волав на відео, що «Херсон был, есть и остается русским городом», обіцяв «душити своїми руками» тих, хто «предал 9 мая» і казав про «близько трьох тисяч загиблих з боку української армії».

Стремоусов назвав майже вдвічі більші цифри, ніж навіть один з російських ТОП-пропагандистів Дмитро Кисельов. Той у своїй програмі на телеканалі «Росія» увечері 4 вересня казав про «приблизно 1700 загиблих українців», розповідаючи про «провал контрнаступу ЗСУ».

Скоріше за все, Стремоусов слухав іншого російського пропагандиста — Юрія Подоляку, якого там називають «військовий блогер», «військовий експерт». Але справді до армії ця людина не має жодного відношення. Подоляка — колишній український маловідомий журналіст, великий шанувальник «руського миру», який у 2014 році втік в Москву й був далеко не на перших ролях в системі роспропаганди. Допоки в 2022 році не виник великий попит на людей, які «за дрібний прайс» будуть без докору сумління поширювати під виглядом «військової аналітики» найбезглуздіші фейки.

Про «близько трьох тисяч загиблих українців» казав саме Юрій Подоляка. Навіть одіозний Кисельов назвав меншу цифру. Але Стремоусов як великий любитель позамежної брехні, звісно, використав брехню Подоляки.

На Телеграм-каналі Стремоусова відкрито обговорення постів, але коментарі модеруються й зрадник, скоріше за все, користується послугами «ботоферми», бо серед коментарів дуже багато таких, де впізнається почерк російських ботів, а саме — образливі відповіді на коментарі користувачів з проукраїнською позицією. Й коментарі таких користувачів здебільшого видаляються із стрічки. Як цей коментар.Він зник буквального через секунду після того, як був зроблений скрін.

Через видалення частини коментарів стрічка обговорення на каналі Стремоусова часто набуває дуже цікавого вигляду: там ніби хтось веде діалог з уявним співрозмовником.Втім, це чудово ілюструє, м'яко кажучи, певні ментальні особливості самого власника каналу.

Нагадаємо, наприкінці серпня й на початку вересня Кирило Стремоусов тікав з Херсона у Вороніж і в так звану «ДНР». Цей вояж тривав з 28 серпня по 3 вересня, коли зрадник повернувся в Херсон, скоріше за все, змушений підкоритися вимозі свого начальства.