ЗСУ провели атаки на лівобережжі Херсонщини, проблеми в лавах військ Путіна наростають – ISW

5 месяцев назад 0

Українські воїни продовжують утримувати позиції на лівобережжі Херсонщини та 28 листопада провели кілька атак. Росія, яка стягнула на напрямок значні сили, не може нічого вдіяти з українським плацдармом на лівому березі.
При цьому російські "військори" дедалі більше скаржаться на слабкі можливості військ РФ та їхню вразливість на окупованій частині Херсонщини, а також на свавілля командирів на місцях. Подробиці ситуації на Херсонщині  аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Українські воїни продовжують утримувати позиції на лівобережжі Херсонщини, яке перебуває під російською окупацією. При цьому вони 28 листопада провели атаки на російські сили.

Так, за даними російських джерел, про які згадали аналітики, напередодні Сили оборони України атакували в районі населеного пункту Пойми (4 км від Дніпра та 10 км на південний схід від Херсона) та в лісовій зоні біля Кринок (30 км до на північний схід від міста Херсон і 2 км від Дніпра).
Окупанти щосили намагаються вибити українців, які "міцно закріпилися" на позиціях на лівобережжі, скаржаться російські пропагандисти. Так, у районі Кринок практично не вщухають бої. Росіяни стягують на лінію Пойма – Кринки значні сили. Зокрема, там діють, за даними російських "воєнкорів", підрозділи 810-ї гвардійської бригади морської піхоти Чорноморського флоту та 61-ї бригади морської піхоти Північного флоту РФ.

При цьому окупанти продовжують скаржитися на проблеми на рівні командування середньої ланки на лівобережжі Херсонщини. Вони посилюються негараздами зі слабкими російськими можливостями і вразливістю російських наземних ліній зв'язку на східному березі Дніпра.

Один із російських "воєнкорів" поскаржився на те, що особовий склад деяких підрозділів "протягом тривалого часу не знав своїх командирів або подробиць про свою структуру управління".

Пропагандист навів приклад ситуації з 1822 батальйоном ЗС РФ. Там нібито неназвані командири рота постійно віддавали особовому складу накази захопити острови в дельті Дніпра, не зважаючи на величезні втрати. Це стало для окупантів із зазначеного підрозділу "покаранням" за здійснені ними раніше спроби звернутися зі скаргами на командирів до вищого командування.

Сформовано цей підрозділ переважно із мобілізованих. Контрактників у самовбивчі атаки на острови при цьому не відправляли.
Тепер же, стверджує "воєнкор", командири на місцях шукають серед особового складу тих, хто вирішив поскаржитися на ситуацію в підрозділі, що, стверджує він, стало стартом для початку "розслідування проблем у 1822 батальйоні".
"Військовий блогер дійшов висновку, що командувач російського угрупування військ "Дніпро" генерал-полковник Михайло Теплинський "отримав важку спадщину" у вигляді постійних проблем серед російських військ, що діють на східному березі Херсонської області",  – резюмують в ISW.

Нагадаємо, раніше . Йдеться не лише про вже звичне для російського диктатора прагнення виправдати повномасштабну агресію проти України. Де-факто у своїй новій промові Путін заявив про претензії Росії на всю Східну Європу, Кавказ і Середню Азію, заявивши, що Росія – це не лише нинішня РФ, а й усі території, що будь-коливходили до складу СРСР та Російської імперії.