Зусилля військ РФ у посиленні протиповітряної оборони Херсона не ефективні — ISW

2 года назад 0

Здатність українських штурмовиків вражати цілі на відстані 45 км за лінією фронту вказує на те, що зусилля військ РФ у посиленні протиповітряної оборони Херсона не ефективні. Такий висновоквійськові експерти Американського Інституту вивчення війни в оцінці російської наступальної кампанії за 17 червня.

Збройні Сили України продовжили завдавати ударів по логістиці і укріпленнях російських сил в окупованих населених пунктах вздовж південної осі. За повідомленням Генштабу, українська авіація завдала удари по російських позиціях в трьох районах області, а це не менш ніж 45 кілометрів за лінією зіткнення у Херсонській та Миколаївській областях.

"Здатність українських штурмовиків (на відміну від ракет класу "повітря-земля", які випускають російські війська за межами контрольованого Росією повітряного простору) вражати цілі на відстані 45 км за лінією фронту вказує на те, що зусилля військ РФ у посиленні протиповітряної оборони Херсона не ефективні", — пише ISW.

Також в аналізі за 17 червня експерти говорять про те, що проросійський Телеграм-канал повідомив про ураження російських позицій українським штурмовиком Су-25 в окупованій Снігурівці.

Протягом останньої доби війська РФ ведуть вогонь по всьому фронту, ймовірно, щоб стримати контратаки ЗСУ.

Що відомо:

  • Щоб втримати свої позиції на території Херсонської області, військові РФ небезпечні ділянки вздовж річок та намагаються вдосконалити свої передові позиції.
  • За даними Генштабу, 17 червня, щоб стримати війська ЗСУ російські військові з артилерії, мінометів і реактивних систем залпового вогню обстрілювали населені пункти: Широке, Благодатне, Шевченкове, Прибузьке та Тополине.
  • За кілька днів у Новій Каховці  серія вибухів. Збройні сили України знищили військову техніку РФ та боєприпаси. Радник голови ОВА Сергій Хлань повідомив, що артилерійські удари по базах російських військ — це комплексні бойові дії ЗСУ.