10 років ув’язнення з конфіскацією всього майна — покарання чоловіку, який очолював так звану «налоговую службу Херсонской области»

7 месяцев назад 0

За публічного обвинувачення прокурорів Херсонської обласної прокуратури визнано винним у колабораціонізмі місцевого жителя (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
Повідомили у Херсонській обласній прокуратурі.

Суд призначив йому покарання — 10 років позбавлення волі. Також чоловіка позбавлено права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчими та адміністративно– господарськими функціями в органах державної влади строком на 15 років та з конфіскацією майна.
 
Доведено, що обвинувачений під час тимчасової окупації Херсонщини обіймав посаду так званого «исполняющего обязанности начальника» незаконно створеного органу — «Налоговой служби Херсонской области».
 
На псевдопосаді чоловік організовував роботу фейкового органу, брав участь у публічних заходах організованих окупаційною владою, де закликав представників юросіб та фізичних осіб-підприємців перереєструватися за російським законодавством, відкривати рахунки у підконтрольному рф банку аби «законно» провадити свою діяльність на території області.
 
Досудове розслідування за процедурою in absentia здійснювали слідчі УСБ України в Херсонській області.
 
Початок строку відбування покарання засудженого обчислюватимуть з дати її затримання та реального виконання покарання.