14,5 тисяч дітей з тимчасово окупованої частини Херсонщини навчаються дистанційно в українських школах

3 месяца назад 0

Як би росіяни не намагалися запустити процес освіти на тимчасово окупованій території Херсонщини, діти продовжують навчання в українських школах в дистанційному режимі. 

Варто зазначити, що школи на лівобережжі області окупанти відкривають показово, для звіту перед кремлівським керівництвом. В частині з них дійсно проходить навчання за російською програмою, яка повністю просякнута пропагандистськими штампами та тезами. До цього додається примус участі в різних проросійських заходах. На батьків, які не віддають дітей до російських закладів освіти, чиниться тиск з боку так званої влади, адміністрацій та силовиків. 

Наразі відомо про те, що 14,5 дітей з тимчасово окупованої частини Херсонської області продовжують дистанційно навчатися в українських школах. Такі цифри вказані в програмі реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року в закладах загальної середньої освіти Херсонської області, яку підписав очільник ОВА Олександр Прокудін. 

"З огляду на безпекову ситуацію на деокупованій території області, перебування частини території в тимчасовій окупації заклади загальної середньої освіти здійснюють навчальний процес виключно у дистанційній формі" , — вказано в документі. 

За даними обласної військової адміністрації, у 187 закладах загальної середньої освіти та 13 філіях опорних закладів здобувають освіту майже 64 тис. учнів. Із них 23 тис. дітей зараз перебувають з батьками за кордоном, 14,5 тис. дітей — на окупованій території, 15 тис. дітей проживають в Україні за межами області і тільки 15,5 тис. дітей живуть удома, на звільненій території.

Варто нагадати, що раніше в Херсонській ОВА заявили про можливе відновлення роботи навчальних закладів на деокупованій частині області. Мова про ті школи та дитсадки, які знаходяться у відносно безпечних громадах Херсонщини. Навчання в офлайн-режимі можуть відновити вже цього року з 1 вересня. 

Як заявили в обласній військовій адміністрації, наступного навчального року можуть відкритися школи та дитсадки у Високопільській та Кочубеївській громадах.