182 день війни: хроніка подій в Херсонській області

2 года назад 0

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook Пів року тому військові РФ перетнули адмінмежу з тимчасово окупованим Кримом — так почалося повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Херсон і більшу частину Херсонської області російські війська захопили у перші дні, та далі їм просунутись не вдалося. Наразі ЗСУ поступово відтісняє військових РФ з Херсонщини, успішно відбиває їх атаки, повністю контролює логістичні шляхи армії РФ і щодня нищить їх склади боєприпасів, техніку і живу силу.

Суспільне слідкує за всіма подіями, що відбуваються в регіоні. Інформація оновлюється.

08:30
За минулу добу радіаційний фон у Херсонській області не змінився. На 8 годину 24 серпня  у межах норми і становить 9-12 мкР/год при допустимих 25 мкР/год, повідомив начальник Херсонського обласного центру з гідрометеорології Юрій Кіріяк на сторінці у Facebook.

07:10
За оперативною  Генерального штабу ЗСУ станом на 6 годину 24 серпня, на Південнобузькому напрямку російські військові продовжують зосереджувати зусилля на утриманні зайнятих районів та сковуванні дій Сил оборони.

Задіяли ствольну та реактивну артилерію для обстрілів районів населених пунктів Степова Долина, Нова Зоря, Таврійське, Засілля, Новомиколаївка, Широке, Кобзарці, Партизанське, Лозове, Біла Криниця, Добрянка, Осокорівка, Потьомкине та Трудолюбівка. Завдали авіаційних ударів біля Потьомкиного та Лозового. Вели повітряну розвідку БпЛА в районах населених пунктів Сухий Ставок та Велике Артакове.

06:30
У Нововоскресенському Нововоронцовської ТГ авіатори ЗСУ  удар по скупченню живої сили, озброєння та техніки російських військ, а військовослужбовці ракетно-артилерійських підрозділів знищили склад боєприпасів. Також гелікоптерними ударами уражені зосередження військ РФ в Архангельському та Правдиному Херсонської області, повідомив речник Оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.