25 загиблих, понад 100 поранених: подробиці, як ЗСУ помстилися за 128 бригаду та вдарили по морпіхах рф

6 месяцев назад 0

Бійці Сил оборони України накрили вогнем позиції росіян у Старобешевому Донецької області. Це сталося у момент, коли бійців російської 810 бригади вишикували для вручення нагород до Дня ракетних військ та артилерії збройних сил російської федерації.

Як  командир окремої тактичної групи аеророзвідки S.A.R.G. "Птахи Мадяра" Роберт Бровді з позивним "Мадяр" у своєму Telegram-каналі, унаслідок удару 25 окупантів зі 810-ї бригади севастопольських морпіхів стали мертвими, а понад сотня – "дефектовані".

"Втрати командного складу суворо засекречено прибулою комісією",  – зауважив він.

Мадяр повідомив, що це була відплата за смерть воїнів 128 бригади, у яких влучила російська ракета під час шикування на території Запорізької області.

Бровді додав, що "відплата" сталася у неділю, 19 листопада, у момент нагородження російських бойовиків.

Згідно з повідомленнями російських ЗМІ, окупанти у Старобешевому святкували день ракетних військ та артилерії збройних сил російської федерації. Їх зібрали на концерт за участі 40-річної акторки Поліни Менших. Під час удару вона загинула також. "Одним хаймарсом розбили машини волонтерів, другим – гримерку з артистами та сцену. Потім ще додали за тими, хто кинувся витягувати людей з-під завалів і надавати їм першу допомогу",  — повідомляють військові блогери.