5 критеріїв вибору плитоноски

2 месяца назад 0

Бронежилет є одним із найважливіших елементів тактичного спорядження. Він забезпечує захист бійця від куль та уражень уламками, а від якості виробу залежить зручність експлуатації та мобільність. З вибором бронеплит все більш-менш зрозуміло, тому що там важлива вага і клас захисту. Але якщо вам необхідна  дійсно якісний і надійний виріб може виявитися не так просто.

Яким якостям має відповідати плитоноска?

Зовнішня частина бронежилета використовується не лише для розміщення бронеплити, але й для кріплення безлічі видів спорядження. Саме тому вона має відповідати таким вимогам:

  • продумана конструкція, що забезпечує не тільки надійний захист, а й зручність експлуатації;

  • міцний матеріал, який стійко витримує тиск, відрізняється щільністю, але не надто обтяжує спорядження;

  • наявність системи кріплень та евакуаційної петлі;

  • широкі лямки з м'яким наповнювачем для зниження тиску на плечі;

  • наявність системи швидкого скидання.

При виборі конструкції плитоноски важливо враховувати ступінь захисту бронежилета. У полегшеному варіанті знадобиться розміщення передньої та задньої бронеплит, а також балістичних пакетів у бічній частині. Моделі повного захисту передбачають наявність бронеплит з боків плитоноски.

Наявність надійної системи кріплень MOLLE, евакуаційної петлі та системи швидкого скидання не просто підвищують функціональність виробу, а й рятують життя воїну. М'які лямки повинні зберігати форму і від'єднуватися для прання або заміни новими елементами.

З якого матеріалу вибрати плитоноску?

Найкращим матеріалом для виготовлення чохлів для бронеплит по праву вважається Cordura. Це нейлонове полотно різного ступеня щільності, яке проходить спеціальну обробку та скручується у жорсткі нитки. Серед переваг Кордура варто відзначити високі показники міцності на розрив, захист від високих температур і вологи, практичність і дихаючі властивості. Також така тканина досить легка, що дозволяє зменшити загальну вагу спорядження.

Що стосується вибору якісної плитоноски, зверніть увагу на асортимент ukrarmor. Це українська компанія, яка займається виробництвом тактичної амуніції, у тому числі броні та плитоносок та пропонує надійні вироби за розумною вартістю.