5 незвичних круп, які дуже корисні для здоров’я

7 лет назад 0

Все частіше на…

Багато хто просто не звертає на них уваги, але дарма. Адже деякі з цих круп не лише смачні, але і дуже корисні.

Булгур

Це оброблена окропом, висушена та пропарена тверда пшениця. В ній багато клітковини та вітамінів групи В. Булгур пришвидшує обмін речовин та незамінний для хорошої роботи нервної системи.

Кіноа

Ця крупа родом з Південної Африки та вважається справжнім суперфудом. Дієтологи порівнюють її із грудним молоком, адже вона майже повністю засвоюється організмом.

До її складу входять білки, комплексні вуглеводи, жири, вітаміни групи B, клітковина і мінерали, а також кальцій, залізо і фосфор. У кіноа також немає глютену, тож вона не викликає алергічних реакцій.

Амарант

У ній міститься багато білків, жирів, пектинів, а також вітамнів та мінералів. Окрім того, в його складі також є сквален, який призупиняє процес старіння.

Тефф

Крихітні зернятка теффа багаті на білок, вітамін С, магній і цинк. Окрім того, в складі цієї культури міститься багато заліза та немає глютену. На батьківщині теффа – в Ефіопії, з нього готують традиційні млинці инджера.

Камут

Це дальній предок пшениці, він двічі більший за неї та набагато корисніший. У камуті дуже багато білка, магнія, цинку та корисних амінокислот. До того ж в ній багато вітаміну Е.