7 продуктів, які швидко піднімають настрій

7 лет назад 0

Їжа яку ми…

Деякі продукти в змозі підняти настрій, підвищити працездатність та активність – стверджують експерти. Така дія можлива завдяки деяким речовинам, які впливають на роботу мозку. Фізичні можливості також покращуються, наприклад після кави, хоча з кавою треба бути обережним і не пити її багато та регулярно, бо в деяких випадках може стояти запитання кавової залежності. Проте інші 5 продуктів із списку точно не викликають залежність, тому їх можна з’їсти багатенько, щоб покращити собі настрій до максимуму.

  • Апельсини містять іностинол, який впливає на рівень гормона радості – серотоніну
  • Кава дуже швидко піднімає настрій, бадьорить і проганяє втому завдяки кофеїну
  • Морква багата Вітамінами групи B, зокрема Вітаміном B7, а він важливий для самопочуття та настрою
  • Червона риба не просто так в цьому списку натуральних антидепресантів, бо завдяки вмісту деяких амінокислот, лососеві риби заряджають організм хорошим настроєм
  • Насіння кунжута швидко зробить тебе щасливим, бо це джерело треоніна, амінокислоти що зміцнює психологічне здоров’я
  • Гіркий перець чілі добре піднімає рівень тестостерону в крові і навіть трошки шокує організм. Разом із цим виробляються ендорфіни, так звані гормони щастя, тому і людина відчуває радість на душі
  • Алкоголь в помірних кількостях. Увага: регулярно піднімати настрій алкоголем не можна, хоча це дійсно допомагає. Напевно само собою зрозуміло чому не можна пити постійно, бо алкоголізм – це не жарти!

Це тільки 7 продуктів, які можуть підняти настрій. А якщо говорити загалом, то науковці говорять, що коли поганий настрій слід їсти продукти із вуглеводами. Звичайно що на настрій також сильно впливає стиль життя, успішність людини, розпорядок дня, умови проживання, сімейний стан тощо.