7 речей, які не можна робити після їжі

7 лет назад 0

Існує думка, що людина — раб звичок. Часто це саме так! Як нам важко змінити свої звички!

Але є деякі речі, які не можуть бути корисні для нашого здоров'я, і як не важко, необхідно відмовитися від них.

Ось 7 речей, які не рекомендується робити відразу після їжі :

1. Пити чай або каву

Багато людей люблять каву після обіду, чи не так? Але чи знаєте ви, що кофеїн, що міститься в каві або чаї, зв'язується із залізом з рослинної їжі? Тому тим, у кого є анемія може споживати кофеїн тільки через годину після їди.

2. Фізична активність

Будь-яка фізична активність після їжі, навіть ходьба, перешкоджає засвоєнню поживних речовин. Прогулянка відразу після обіду не принесе користі для вашої фігури. Рекомендується відкласти її на півгодини.

3. Фрукти на десерт

Фрукти перетравлюються дуже швидко, але якщо вони змішуються в шлунку з іншою їжею, процес переварювання сповільнюється. Це призводить до бродіння, появи токсичних продуктів і виділення газів.

У ідеалі, споживати фрукти слід на порожній шлунок або через дві години після їжі.

4. Спати

Під час сну усі функції нашого організму приходять в стан спокою. Сповільнюються і процеси в шлунку, що може викликати проблеми з шлунком.

Правильно буде лягти поспати, через 30 хв після їжі.

5. Приймати гарячу ванну або лазню

Рекомендується приймати ванну або через півгодини після їжі. Шлунок потребує припливу крові під час переварювання, а гаряча ванна або лазня викликає відтік крові від шлунку до різних частин тіла.

6. Палити

Паління у будь-який час доби, шкідливо, але після їжі шкідливо ще більше.

Паління надзвичайно токсичне і шкідливе для дихальної системи, воно, крім того, гальмує травлення. У курців частіше зустрічаються виразки і запалення кишківника.

7. Ослабити ремінь

Після щільного прийому їжі хочеться ослабить ремінь або пояс, але не слід цього робити! Ослабивши ремінь, ви не полегшите процес травлення. До того ж, щільний ремінь тримає м'язи живота в тонусі, запобігаючи утворенню небажаного живота.