70 російських військових, до 24 одиниць техніки. Гуменюк розповіла про втрати армії РФ на Херсонщині за добу

9 месяцев назад 0

На Херсонщині Сили оборони за минулу бойову добу знищили 70 російських військових і до 24 одиниць техніки. Зокрема, ліквідували п'ять зенітних установок, серед них ЗРК Стріла.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня  Наталія Гуменюк .

За її словами, також українські захисники знищили чотири великокаліберні гармати, ще дві суттєво пошкоджені. Крім цього, вдалось ліквідувати десять одиниць автобронетанкової техніки та три човни армії РФ.

"Ми не спостерігаємо значного послаблення російського потенціалу, але бачимо постійні маневри підрозділами, а це завжди їх трохи послаблює. Завдяки нашій контрбатарейній боротьбі їх логістика послаблена. Поки що вони намагаються розв'язувати цю проблему так званим математичним маскуванням: кількість обстрілів намагаються тримати в межі 50-60, але снарядів прилітає значно менше",  — говорить Наталія Гуменюк.

Як розповіла керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня, військові РФ протягом тривалого часу створювали концентрацію своїх ресурсів на лівому березі. Але боєзапасу більше в них не стає, тому вони маневрують, велика окупована площа їм це дозволяє. Вони можуть підтягувати боєзапас із віддалених тилів, з інших оборонних рубежів. Також Наталія Гуменюк додала, що угруповання ворога на лівому березі досить потужне, а завдяки маневрам їхня концентрація може змінюватися між Запоріжжям, Сходом або Херсонщиною.

Водночас, час від часу продовжують російська армія робить імітацію відходу своїх військ із населених пунктів Херсонщини.

"Потім цей населений пункт опиняється під потужним обстрілом. І потім росіяни повертаються і пояснюють, що ЗСУ намагалися нібито захопити цей населений пункт, але вони не дали їм такої можливості. Місцеві вже дуже добре орієнтуються і розуміють, що якщо росіяни відійшли, то треба іти в укриття, тому що будуть обстрілювати",  — говорить Наталія Гуменюк.