Абітурієнтам пояснили, як їх торкнеться мобілізація та військовий облік

4 недели назад 0

Начальник відділу військового обліку обласного територіального центру комплектування Любомир Хомицький прояснив ситуацію. Мобілізація студентів
Українцям розповіли, чи потрібно майбутнім студентам та студенткам ставати  начальник відділу військового обліку обласного територіального центру комплектування Любомир Хомицький.
Так, він пояснив, що насамперед вони повинні розуміти, що один із пунктів для зарахування до навчального закладу чоловіків від 18 до 60 років – надання військово-облікового документа. Справа в тому, що без нього людину можуть не зарахувати.
Тому треба подивитися, що там із військово-обліковими документами, де вони, чи дійсні, є відповідні позначки, чи відповідають вони нинішнім умовам тощо.
Щодо того, чи потрібно звертатися до районного ТЦК, якщо абітурієнт переїжджає до іншого міста, Хомицький сказав, що вони такої вимоги не мають.
"Так, є правила військового обліку, які вимагають перебувати на військовому обліку там, де зареєстровано, задекларовано місце проживання у територіальних центрах. Тобто якщо людина декларуватиме своє місце знаходження, наприклад, як внутрішнє переміщення обличчя на іншій території, то тоді так виникає обов'язок звернутися до районного ТЦК за місцем реєстрації та стати на військовий облік", — розповів він.
За словами Хомицького, інші питання, пов'язані з влаштуванням на роботу, навчанням передбачають виключно ведення військового обліку безпосередньо керівниками відповідних навчальних закладів, підприємств, установ, організацій.
При цьому він уточнив, що жінок це стосується лише у тому випадку, коли вони вже закінчуватимуть відповідні навчальні заклади та отримуватимуть медичну чи фармацевтичну освіту, такі жінки після того, як вони здобувають відповідні дипломи, зобов'язані стати на військовий облік. Ті, хто тільки-но починає вчитися, у них такого обов'язку немає.