Аграрії на Херсонщині 2021 року отримали 205 мільйонів гривень державної підтримки

2 года назад 0

Херсонські аграрії у 2021 році, що минає — отримали 205 млн. грн. державної підтримки. Міністерство аграрної політики та продовольства України встигло реалізувати за час відновлення своєї роботи 9 важливих державних допомог за різними напрямами діяльності. Деякі з них були ініційовані вперше, і мають успішні результати, зокрема на Херсонщині.
Нинішнього року фінансову підтримку загальною сумою 202,4 млн. грн. отримали 463 сільськогосподарські господарства Херсонської області. Програмою кредитування скористалися 7 фермерських господарств. Загальна сума наданих кредитів перевищила 2,6 млн. грн. Всього за рік, що минає, Херсонська область отримала від держави фінансову підтримку на 205 млн. грн. Торік ця допомога склала 143,5 млн. грн., за останні три роки — 496,8 млн. грн.
Значним бонусом допомоги, якою можна буде скористатися паралельно з усіма іншими, є програма для молодих фермерів віком до 35 років. Наступного року вони зможуть отримати безповоротні кошти на суму 50 тис. грн., — повідомили у Міністерстві аграрної політики та продовольства України. Анатолій НІКОЛАЄВ Новий день
Для довідки: Відтепер, завдяки дашборду «Державна підтримка», будь-хто може детально ознайомитися з усіма її напрямами, і до кінцевого бенефіціара побачити, хто цю фінансову допомогу отримав.