Аграрії окупованого лівобережжя стурбовані долею врожаю

4 дня назад 0

«У відповідь на критичний виклик, який кинула посуха сільському господарству Херсонщини, Народний фронт організував у Чаплинці екстрену зустріч-консультацію, — повідомило окупаційне міністерство природних ресурсів, екології і рибальства Херсонської області. — Ініціаторами діалогу виступили самі аграрії — група з 50 фермерів звернулась за допомогою у вирішенні гострої проблеми поливу сільськогосподарських культур».

Чому зустріч екстрена, а проблема гостра, читач окупаційних засобів масової пропаганди зразу і не зрозуміє, адже буквально за декілька днів до цього окупаційний губернатор Володимир Сальдо говорив про те, що врожаю «вистачить, аби нагодувати жителів, а також відправити на експорт — в інші суб’єкти Росії».А на зустрічі з головою ради федерації РФ Валентиною Матвієнко пообіцяв, що у Москву от-от надійдуть херсонські кавуни. То кому вірити — «міністерству» чи «губернатору»? Окупаційний голова Каховського «муніципального округу» Павло Філіпчук також не бачить причин для печалі у селах, які залишились без води.  «У нас у Каховці роздолля для фермерів , — написав він, — теплий клімат, плодючі землі. Наші фермери годують не лише жителів округу, але і поставляють продукти харчування сусідам».. .

«Аграрії Херсонщини стурбовані, що буде з врожаєм в умовах нестачі води, — пише про зустріч у Чаплинці окупаційна «Комсомольская правда». — Поки що вихід з ситуації, нехай і тимчасовий, бачиться у масовому бурінні свердловин для добування води. Тому з фермерами чиновники обговорили, найперше, правові питання оформлення свердловин».

Богдан СТРАЖАК,