Аналог саморобної штанги легкоатлета Проценка з Херсонщини: у Парижі відкрився український дім «Volia Space»

2 месяца назад 0

Президент Міжнародної федерації хокею Люк Тардіф випробував разом з тимчасово виконуючим обов'язки міністром спорту України Матвієм Бідним аналог саморобної штанги з труби й коліс, з подібної тренувався легкоатлет Андрій Проценко в окупації на Херсонщині.

Про це кореспонденти “радіо Свобода”.

Бідний розповів про Андрія, як він тренувався з цією саморобною штангою. Люк Тардіф сказав, що  “знімає капелюха” перед спортсменом, йдеться в дописі.

Також перед входом в український дім стоять пошкоджені обстрілами стільці зі стадіону Харкова. Всередині – виставка малюнків українських дітей, фотоісторії спортсменів, там показують документальні фільми та виступають українські гурти. 

Як в Міністерстві молоді та спорту, 27 липня у Парижі відбулось урочисте відкриття Volia Space – культурного та медійного осередку України на Олімпійських іграх. Він до 10 серпня,

  • Андрій Проценко жив у Шуменському мікрорайоні. Він вихованець Херсонського училища фізичної культури, бронзовий призер Чемпіонату світу та срібний – Чемпіонату Європи. Проценко зміг виїхати з окупованої Херсонщини через 40 днів.
  • Олімпійські Ігри 2024 проходитимуть із 26 липня до 11 серпня. Церемонія відкриття Олімпіади вперше проходитиме не на суші, а на воді – на паризькій річці Сена. На змаганнях буде розіграно 329 медалей у 32 видах спорту. До складу офіційної делегації збірної команди увійшла веслувальниця із Херсонщини Катерина Дудченко, легкоатлет із Херсона Андрій Проценко та борчиня Тетяна Сова-Ріжко.

На фото: Аналог саморобної штанги легкоатлета Андрія Проценка з Херсонщини. Скриншот із відео "Радіо Свободи"