Андрій Дмитрієв: на сьогодні ми маємо остаточний варіант бюджету Херсона на 2022 рік

2 года назад 0

Такий результат фінального засідання по бюджету міста підвели члени пocтiйнoї дeпутaтcькoї кoмiciї з питaнь фiнaнciв, плaнувaння бюджeту, iнвecтицiй, peгулятopнoї пoлiтики тa coцiaльнo-eкoнoмiчнoгo poзвитку Херсонської міськради.
Сьогодні, 14 грудня на засіданні розглядали останні зміни до проекту бюджету Xepcoнcькoї мicькoї тepитopiaльнoї гpoмaди на 2022 рік, — повідомив голова комісії Андрій Дмитрієв : — Ми врахували всі пропозиції від депутатиських комісій щодо фінансування освіти, спорту, соціального захисту, по окремих позиціях плануємо збільшити фінансування за рахунок результатів злагодженої роботи міської влади. Наприклад, депутати зарезервували кошти на програму допомоги нашим воїнам АТО.
Зокрема, депутат міськради Андрій Калита виніс питання захисту інтересів осіб, що захищали наш кордон, брали участь в АТО та ООС. Відповідно до розробленого проєкту, кожен учасник АТО один раз на рік отримуватиме одноразову матеріальну допомогу у сумі 30 тис. грн. Програма розрахована на 4 роки й охоплює 2 тис. воїнів АТО. Його колега – Іван Глухов зазначив, що земельні ділянки й гаражі, які виділялися учасникам АТО, не безмежні, тож таку підтримку нашим захисникам надавати потрібно. Втім, потрібно зрозуміти, як саме працюватиме програма.
Його підтримала Ольга Співакіна, зауваживши, що допомагати воїнам необхідно, але наразі немає інформації стосовно об’єму допомоги усіх проєктів та охоплення ними кожного зазначеного воїна. Щоб не вийшло так, що хтось отримує все, а хтось – нічого. Секретар міськради Галина Лугова заважила, що міський голова Ігор Колихаєв стосовно цього питання має чітку позицію – наших захисників потрібно підтримувати. Андрій Дмитрієв запропонував підтримати виділення коштів, а сам проєкт доопрацювати. Комісія таку пропозицію голови підтримала.
Крім того, важливе питання на розгляд членів комісії виніс директор МКП «ХерсонВодоканал» Віктор Скобліков. Воно стосується ситуації з колектором по вул. Штурвальній. Нагадаємо: 27 листопада в районі вул. Штурвальної сталася аварія на напірному каналізаційному трубопроводі. Через «свищ» у стінці сталевої труби під дією напору потік неочищених стоків залив розташовані поблизу трубопроводу 6 приватних житлових будинків. На сесії міськради 3 серпня проголосували за виділення коштів на одноразову допомогу мешканців цих будинків загальною сумою 3, 094 млн грн на придбання житла.
За словами Скоблікова, мешканці ділянки, де сталася аварія, не дають виконувати ремонтні роботи на колекторі, вимагаючи його замінити – колектор побудований 60 років тому, тоді як його експлуатація передбачає строк у 30 років. Відтак, директор Херсонського водоканалу просить профінансувати бодай проєктні роботи, без яких приступити до реконструкції колектора неможливо. Він зазначив, що довжина колектора 6,2 км, проходить він під залізничною колією, дев’ятиповерхівками, поблизу будинків приватної забудови. Як пояснює Віктор Скобліков, приділити увагу цьому колектору планували ще до аварії коштом інвестиційних проєктів Водоканалу, плани порушила аварія іншого колектора – на вул. Покришева, тож кошти направили туди.
По допомогу для проведення робіт на колекторі по вул. Штурвальній звернулися до міністерства екології, звідти надійшла відповідь про відмову розглядати питання без проєктної документації. Саме на неї й просить гроші директор Херсонського Водоканалу.
Голова комісії Андрій Дмитрієв зауважив, що колектор не реконструюють виключно коштом міського бюджету і потрібно залучати до вирішення питання державні кошти, тож виніс на голосування питання виділення 300 тис. грн на розроблення проєктної документації. Члени комісії проголосували «за».
Були враховані ще інші пропозиції. Так, в.о. заступника міського голови Сергій Циганок просив підтримати проєкт реконструкції басейну в ДЮСШ №6 – саме там займалася плаванням наша паралімпійська чемпіонка Ельза Мерешко, наразі плаванням займаються близько 600 дітей. Комісія проєкт підтримала.
Начальник управління молоді і спорту Олексій Заболотний так само просив підтримати питання розвитку спорту – у цьому випадку мова йшла про стадіон «Кристал». І якщо 2 млн грн на реконструкцію зараз не проголосували, то для проведення вентиляції у будівлі та інших ремонтних робіт кошти передбачать.
— резюмував засідання бюджетної комісії її голова Андрій ДМИТРІЄВ .
Тож, 17 грудня на ceciї мicькpaди дeпутaти зaтвepдять гoлoвний фiнaнcoвий дoкумeнт Xepcoнcькoї гpoмaди. Нагадаємо, з агальна сума доходів міського бюджету складає більше 3 мільярдів гривень.
За матеріалами пресслужби Херсонської міської ради
.