Армія РФ відчуває снарядний голод: на Херсонщині зменшилась кількість обстрілів

9 месяцев назад 0

Кількість обстрілів по правому берегу Херсонської області зменшилась. Протягом минулої доби, 26 липня 2023 року, армія РФ випустила 243 снаряди з різного виду озброєння: мінометів, артилерії, "Градів", авіації та БПЛА.

Як повідомили в міській військовій адміністрації, по громаді упродовж 26 липня російські війська випустили   112 снарядів. З них три — по обласному центру. Вночі під обстрілами був Корабельний район та передмістя — Молодіжне, Садове, Антонівка та Зеленівка.

Близько восьмої ранку 27 липня, армія РФ обстріляла село Гаврилівка Новоолександрівської громади. За даними ОВА, російські снаряди влучили по околиці села, місцевому кладовищу та обʼєктах критичної інфраструктури.

Під обстрілами перебували також чотири громади Бериславського району. Зокрема, Милівська, Новоолександрівська, Бериславська та Тягинська, розповів начальник Бериславської РВА  Володимир Літвінов .

"Армія РФ завдала авіаційного удару по Зміївці. Через обстріл зруйнований заклад освіти та одне із фермерських господарств. Загиблих та поранених немає. Також з артилерії обстріляли Михайлівку Новоолександрівської громади. Поцілили в одне із фермерських підприємств. Постраждали свійські тварини. Пошкоджені житлові будинки. В селі Новоберислав з дрона скинули вибухівку, яка пошкодила транспортний засіб та будинок", — говорить Літвінов.

Кількість обстрілів зменшилася, але російська армія не припиняє обстрілювати правобережжя Херсонщини, розповів керівник пресофісу ОВА  Олександр Толоконніков.

"За минулу добу поранених і загиблих немає. Зменшилася кількість снарядів, яку вони випустили. За тиждень ця тенденція також зменшилася, завдяки Збройним силам України, які активно і влучно працюють по їх позиціях",
— каже Толоконніков.

За словами керівниці об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня  Наталії Гуменюк , російські військові відчувають снарядний голод. Саме з цим повʼязане зменшення обстрілів по деокупованій Херсонщині.

"Українські військові результативно відпрацювали і по складах з боєприпасами і по їх позиціях, де вони розташовували свої скупчення живої сили: спостережні пости, контрольно-спостережні пости. Це говорить про те, що вони мають потребу поновити свої запаси. І тут у них невдача, оскільки вони мають проблеми з нашим вогневим контролем, який ми встановлюємо над транспортно-логістичними маршрутами, для того, щоб вони не могли підтягувати ресурс з інших місць, де вони у них зосереджені", — розповіла Наталія Гуменюк.