Арткав’ярня: у Херсоні з’явився новий простір для творчих людей

3 года назад 0

Арткав’ярня – заклад незвичний. Часто в ній збираються поети, письменники, музиканти і художники. Нерідко вона стає стартовим майданчиком для творчих особистостей, об’єднаних спільними інтересами у мистецтві. ЇЇ засновниця Олена Борисенко розповіла,  як вдалось відкрити новий артпростір у Херсоні і що він пропонує містянам.

"Я дуже люблю своє місто, я за те, щоб воно розвивалось, і ідея саме створити арткав'ярню, мабуть, тому, що в мене дуже багато друзів, знайомих у сфері мистецької діяльності.  Це такі, як Олена Мовчан, вона пише вірші, дуже талановита, це Слава Машницький — він художник. Фасад нашої кав’ярні розмальований херсонським дуже талановитим художником, це Микола Алексєєв, він також скульптор, його роботи по місту можна зустріти дуже часто. Він дуже талановитий молодий хлопець, намалював нам на фасаді дуже гарного такого кота", — розповіла Олена Борисенко.

 Неординарний фасад і відповідний інтер’єр. Роботи викладачів Херсонської художньої школи сусідують з хендмейдом, домашньою випічкою, великодніми зайцями та курчатами. Арткав’ярня збирає творчих людей, а також залучає все більше херсонців до знайомства з місцевими митцями.

"В нашій кав’ярні проводяться зустрічі письменників, ми читаємо тут вірші, рок-гурти, які співають свої пісні. Альона Мовчан, Віктор Ревенко. Роботи відомих наших викладачів для дітей  презентуємо в нашій кав'ярні роботи наших художників і даємо можливість нашим відвідувачам їх бачити" , — каже Олена.   Тут можна поділитись гарним настроєм і кавою.

"В нашій кав’ярні є така прикольна штука як підвішена кава. Ви можете прийти, заплатити за каву та залишити її для свого знайомого. Якось був такий випадок – у дівчини був День народження, в неї був дуже гарний настрій і вона забігла і залишила каву, ось воно: американо з молоком для дівчини з синочком". — розповіла засновниця закладу.

Олена долучилась до програми Місцевого партнерства у сфері зайнятості, проєкт отримав фінансову підтримку від грантодавця. Її мрія здійснилась.

"Все це безплатно, ми проводимо з власної волі, щоб якомога більше людей залучити. Зацікавитись цим, чим займається наше місто. До видатних письменників, діячів, художників", — ділиться Олена Борисенко.

Суспільне Херсон