«Батьківщина» — переможець місцевих виборів (інфографіка)

7 лет назад 0

В Україні відбулися перші вибори місцевого самоврядування в об'єднаних територіальних громадах. Попри адміністративний ресурс та спроби фальсифікацій за результатами двох турів, які відбулися 11 і 18 грудня, партія «Батьківщина» отримала впевнену перемогу.

В рамках першого туру на виборах до місцевих рад 41 об'єднаної територіальної громади (ОТГ) кандидати від «Батьківщини» отримали 123 мандати, або 29,86% від кількості депутатів — партійних висуванців. Але під час другого туру в 142 ОТГ розгорнулася запекла боротьба. За попередніми підрахунками, кандидати від «Батьківщини» отримали 475 мандатів, що складає 33,5%. Друге місце отримав БПП — 218 мандатів (15,4%). Далі йдуть: «Аграрна партія» — 178 (12,6%), «Наш край» — 100 (7,1%), УКРОП — 63 (4,4%).

«Ми вважаємо, що об'єднання громад в нинішньому вигляді — це ліквідація частини поселенської мережі в Україні — малих сіл і селищ. Це, по суті, урбанізація країни і очищення сільськогосподарської землі від селян та аграріїв», — говорить лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко. Водночас, за її словами, «Батьківщина» брала участь у виборах, щоб не дати можливості ліквідувати школи, фельдшерсько-акушерські пункти у віддалених селах та не дозволити на розікрасти землі, які знаходяться в об'єднаних громадах.

Тимошенко наголосила, що таких масових фальсифікацій, які мали місце на цих виборах, не було навіть під час президентських чи парламентських перегонів. «По суті, увімкнули весь адміністративний ресурс. Під час підрахунку голосів вимикали світло. Питання: чому така війна йшла за кожну об'єднану громаду? Відповідь одна: тому що там — сільськогосподарська земля, і тому що через взяття влади в об'єднаних громадах вся аграрна мафія хоче привласнити нашу сільськогосподарську землю», — зазначила лідер партії. За її словами, «Батьківщина» — єдина з опозиційних сил, яка дала владі справжній бій.

«Ми всі свої можливості спрямували, щоб захистити об'єднані громади. Кандидатів у депутати від «Батьківщини» примушували скласти посвідчення члена партії, проти наших висуванців на посади голів об'єднаних громад порушувались кримінальні справи… Проте незважаючи на підкуп, на адмінресурс партія «Батьківщина» отримала абсолютну першість на цих виборах».