Бериславці б’ють на сполох: місто без світла і води

6 месяцев назад 0

Берислав на правобережжі Херсонщини, який знаходиться щодня під обстрілами, залишився без світла. Внаслідок відсутності електропостачання 2000 мешканців міста не отримують і централізовано воду. Бериславці б’ють на сполох, звертаються на гарячу лінію ХОДА та пишуть до редакції з проханням звернути увагу на ситуацію.

Що відомо? У відповідь на звернення однієї з жительок до Бериславської міської військової адміністрації заступник начальника БМВА Олена Тихонова дає відповідь:

“На теперішній час критично пошкоджено електропідстанції, що призвело до знеструмлення всього міста, що і стало причиною припинення централізованого водопостачання”.

У документі запевняють, що “енергетики докладають до роботи надзвичайні зусилля та під обстрілами ремонтують лінії електропередач в населених пунктах Бериславської громади, щоб оселях була електроенергія”. Відповідь від Бериславської міської військової адміністраціїАвтор:  Скриншот з документу нашого читача Що відбувається? Тим часом, у чаті Берислава мешканці стурбовані ситуацією і пишуть, що на гарячій лінії Херсонської ОДА вже зафіксовано 50 звернень. Про ситуацію в Бериславі знають, але “поки йдуть обстріли міста, ремонтувати електропостачання і водоканал не будуть”.

У чаті є також повідомлення про те, що “плити побило, нема на чому готувати” і “нема як зарядити телефон”.

— Рік тому у період з 6.11.22 по 6.01.23 ми були без світла, і тоді його зробили. У той час також йшли бої. Так, б’ють, але у певні години, можна зробити, але бажання немає. Таке враження, що місто кинули. Треба кричати, бо місто погине. А нас тут 2000 осіб, — каже одна з мешканок.

У Бериславській військовій міській адміністрації повідомили журналісту Novakahovka.city, що керівництво виїхало до Берислава, і не можуть надати коментар щодо ситуації. Редакція слідкує за подіями у місті і повідомлятиме про зміни.