Бериславська громада Херсонщини фактично закрита для журналістів — Батрак

3 месяца назад 0

Останнім часом Бериславська громада, зокрема місто Берислав, стала найбільш атакованим з боку ворога регіоном Херсонської області.

Про це повідомив кореспондент  у Херсоні  Михайло Батрак .

Він констатував, що Берислав та Бериславська громада є найбільш атакованим з боку ворога регіоном Херсонської області.

«Там окупанти застосовують і керовані авіабомби, якщо казати про такі населені пункти, як Берислав, Новоберислав, Шляхове, Зміївка. Так, вчора одна з таких бомб впала поблизу багатоповерхового житлового будинку. На щастя, без жертв.

Сьогодні окупанти знову атакували Бериславську громаду і керованими авіабомбами, і скидали вибухівку дронів. Внаслідок одного такого скиду загинув мешканець Берислава. Ще одна людина, 50-річний чоловік, травмована» , — розповів кореспондент.

Він уточнив, що більшість населених пунктів Бериславської громади фактично закриті. журналістам туди потрапити майже неможливо. За даними місцевої влади, у громаді проживає близько 20 відсотків мешканців, більшість людей евакуювалися. Втім, туди періодично заїжджають волонтери та гуманітарники.

Як повідомлялося, російські окупанти вночі та вден​ь 30 січня обстрілювали Херсонщину, правоох​оронці розпочали розслідування за фактом загибелі та поранення цивільних.