Більше військових в лікарнях та додаткова мобілізація

2 месяца назад 0

Володимир Зеленський заявив, що без допомоги США Україні набагато складніше боротися з російськими окупантами. З президентом України погодився голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Глава держави визнав, що Україні важко знайти альтернативу допомоги, яку надає США. Зеленський зазначив, що без неї більше наших військовослужбовців опиняться у лікарнях.

"Ми повинні вижити і жити. Ми повинні знайти паралельні правила. Без неї буде все більше і героїв, які лежатимуть у лікарнях, бо якщо у вас немає справжнього захисного щита та потужної артилерії,  ви втрачатимете людей" , – зазначив український лідер в інтерв'ю Fox News.
Нагадаємо, що Сенат США підтримав законопроєкт, який передбачає надання Україні 60 мільярдів доларів. Проте документ мають підтримати у Палаті представників, після чого його підпише президент США Джо Байден.

Давид Арахамія зробив заяву про додаткову мобілізаціюДепутат Верховної Ради повідомив, що американська допомога є надзвичайно важливою для української сторони. Багато ділянок фронту можна утримувати завдяки зброї. Якщо ж її не буде, доведеться зробити ставку на людей. Тому про зменшення призову не йдеться, навпаки – на фронті знадобиться більше бійців.

"Якщо допомоги буде менше, нам треба більше мобілізувати людей. Якщо допомоги буде більше, тоді коефіцієнт озброєності зростає і тоді вам треба менше людей, тому що ви можете деякі ділянки фронту закривати умовно зброєю, і вам не треба стільки людей" , — наголосив нардеп.
За словами Арахамії, планувати мобілізувати не 500 тисяч чоловіків, як повідомлялося раніше, а менше. У бригадах, що діють, місцями не вистачає 40% складу, проте це пов'язано не із втратами, а з ротацією.

Сьогодні стало відомо, що Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про демобілізацію строковиків. Як відомо, вони після введення воєнного стану залишилися на службі й могли демобілізуватися лише з деяких причин. Захисники матимуть змогу залишитися в армії, підписавши контакт.