Більшість евакуйованих до Запоріжжя становлять мешканці Херсонщини – голова ОВА

2 года назад 0

Щодня до Запоріжжя прибувають мешканці з тимчасово окупованих територій Донецької, Херсонської та Запорізької областей. Із загальної кількості евакуйованих 40% — мешканці херсонщини.
Про це під час відкриття транзитного ХАБу — Центру підтримки переселенців в м. Запоріжжя для евакуйованих жителів Херсонської області «Я — Херсон» сказав очільник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух, передає кореспондент .

"На Херсонщину ходять автобуси з гуманітарною місією та забирають людей і вивозять на підконтрольну територію України. Потік херсонців зараз найбільший, з загального потоку тих, хто виїздить з окупованих територій, до 40% херсонців ", — розповів Старух.

За його словами, багато людей хоче виїхати, і робота з інформування проводиться постійно. Наразі робота стане ще більш системною, адже у Запоріжжі працює Херсонська обласна військова адміністрація, додав очільник Запорізької ОВА.
За минулу добу до Запоріжжя виїхав 741 мешканець Херсонської області, з загальної кількості 1642 осіб (решта — Донеччина та Запорізька область).

За минулий минулий місяць до Запоріжжя прибуло 24 тисячі мешканців Херсонської області.