Більшість громад окупованої Херсонщини наближаються до гуманітарної кризи

2 месяца назад 0

У більшості громад на окупованих територіях Херсонської області спостерігається наближення до гуманітарної кризи. В одних населених пунктах відсутнє світло, в інших водопостачання.

Про це  перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

За його словами, за весь період окупації незаконна влада не ремонтувала й не проводила огляд електромережі, підстанцій і всіх інших об’єктів електропостачання. Наразі у близько 200 населених пунктів немає світла.

Також на окупованих територіях Херсонщини значні проблеми з ремонтними бригадами, наразі працюють три.

“Ми розуміємо, скільки часу їм знадобиться для того, щоб відновити енергопостачання. Є великі проблеми з постачанням обладнання та іншими речами, які необхідні для проведення ремонтних робіт”, – пише Соболевський. Він зазначає, що якщо в деокупованих громадах влада створила ремонтні резерви завчасно, то в окупації цю роботу не провели.“І коли в них виникла проблема, що потрібно в одній локації замінити трансформаторну підстанцію, в іншій – перекласти мережу, то виявилось, що в них нічого немає. Вони починають шукати обладнання десь на території РФ, а там шалена бюрократія, коштів на це немає, незрозуміло, хто за це відповідає, хто буде це постачати, й от вони втрачають час. А в цей час люди без світла, у таких погодних умовах, які були взимку й будуть надалі, у спекотне Херсонське літо” , – додає Юрій Соболевський.