Бізнес окупантів у Новій Каховці

9 месяцев назад 0

Життя в окупованій новій Каховці часом набирає несподіваних і химерних форм. Окупанти намагаються заробити на всьому, на чому можуть. Які тепер у них джерела заробітку — розбирався кореспондент  .
По-перше,  продаж пального . Цей бізнес нікуди не подівся. Щоправда, масштаби трохи менші стали в порівнянні з минулим роком.
По-друге,  здача металобрухту . Тепер окупанти радіють, коли підбивають їхню техніку. Адже в цьому випадку вони розбирають все на шматки і здають на металолом, заробляючи таким чином. І байдуже, що при цьому гинуть їхні товариші.
По-третє, це  торгівля сухпаями та іншими продуктами , які вони отримують зі своїх тилових служб. При цьому якість цих продуктів під великим питанням, оскільки часто їм привозять прострочені продукти.

По-четверте,  запчастини з машин , які купили чи вкрали. Через проблеми з привозом запчастин люди подекуди погоджуються на пропозиції окупантів купити у них запчастини.
По-п'яте,  продаж нерухомості . На сайті Авіто можна зустріти оголошення про продаж чи обмін нерухомості на інші речі. Зокрема дачний будинок в кооперативі "Дружба" окупанти пропонували за 600 тисяч рублів або в обмін на катер. Те саме стосується і квартир з будинками. При цьому їм байдуже, що у них на руках немає документів на цю нерухомість.

По-шосте,  продаж своїх речей (формений одяг, взуття, головні убори) а також деякі речі зі спорядження (сумки, підсумки, рюкзаки). Деякі пропонують вибухові пристрої та боєприпаси (патрони, гранати, міни). Якщо у покупця є бажання і можливості — йому можуть продати зброю.
По-сьоме,  наймаються на роботу . Можете собі уявити, щоб в полі чи десь на будівництві або ремонті житла працювали окупанти? А тут це реально. Більше того, вони також наймаються на роботу в якості охоронників, сторожів та продавців.
Оскільки Нова Каховка є прифронтовим містом, то різні пропозиції від окупантів, які часто просто немислимі в мирний час, є цілком можливими.