Близько 60 000 жителів деокупованої Херсонщини отримали гуманітарну допомогу

1 год назад 0

На звільненій території Херсонщини гуманітарну допомогу отримали близько 60 000 жителів. Про це  голова обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич.

За його словами, вранці 19 листопада до Херсона прибули вантажівки з гуманітарною допомогою від інших регіонів України: Дніпропетровської, Волинської, Закарпатської та Черкаської областей.

"До міста доставили продуктові та гігієнічні набори, теплий одяг, постіль, ковдри, дрова, “буржуйки”, електрогенератори, комунальну техніку, пасажирські автобуси тощо", — повідомив Янушевич.

Також він розповів, що разом з партнерами запустили на Херсонщині 11 центрів гуманітарної допомоги Херсонської ОВА. Що відомо

  • У Херсоні запрацювали перші Пункти Незламності. Це спеціально облаштовані намети. Там можна зігрітися, отримати гарячі напої, їжу, зарядити телефон та скористатися Інтернетом.
  • Всесвітня організація охорони здоров'я в Україні доставила до Херсона шість генераторів, які забезпечать роботу лікарень в екстрених умовах. А також хірургічні набори та життєво необхідні медичні препарати.
  • У Херсон доставили 17 тонн борошна та понад 8 000 консервів, продуктових наборів, засобів особистої гігієни, одяг та питну воду з Волині. Також із Закарпаття направили до Херсонщини 55 генераторів