Боротьба за утримання плацдарму на лівобережжі Херсонщини: робота морських піхотинців та їх навчання

3 месяца назад 0

З моменту створення плацдарму біля Кринків на лівому березі Дніпра військові ЗСУ ведуть боротьбу за його утримання.

Про це  на сторінці британського видання The Times.

Щоб потрапити на лівобережжя Херсонщини українські військові переправляються групами на човнах, потрапляючи під атаку дронів та обстріли окупаційними військами.

Військові, що виконують там бойове завдання знають, що повернутись на правий берег важко.

Заступник командира роти на псевдо “Фагот” зазначив:

“Коли ти воюєш на Донбасі, за тобою є земля. А тут у вас просто вода. Ви постійно відчуваєте, що (ред. російські військові) намагаються вас втопити”.
Понад 1000 українських військових пройшли навчання від Королівської морської піхоти Великої Британії. Серед навичок, що вони отримали – плавати в бронежилетах та підіймати на воду човни, що перевернулись.

“Фагот” згадував, що коли їх човен перевернувся унаслідок обстрілу, вони знали що робити.

Військові РФ ведуть бій з бронетехнікою й танками – це легка ціль для безпілотників, але щоб просуватись українським військовим необхідно тижні планувань.

Кореспонденти британського видання The Times  про морських піхотинців ЗСУ, які утримують плацдарм біля Кринків на лівому березі Дніпра, про складнощі їх роботи. А також про евакуацію через річку, що відбувається в крайніх випадках.

Журналісти BIHUS Info  історії та тренування 35-ї окремої бригади морської піхоти, яка тримає плацдарм на лівому березі Дніпра.