Бракує кадрів. На лівобережній Херсонщині окупанти шукають 181 працівника «міністерства освіти» за оголошеннями в соцмережах

8 месяцев назад 0

Окупанти на Херсонщині шукають охочих працювати на них у соцмережах. На днях вони оголосили про відкриття 181 вакансії у так званому міністерстві освіти області. Через брак кадрів загарбники змушені активно залучати «освітян» із Росії, але вони приїжджати туди на роботу не поспішають.

Про це повідомляє .

На днях окупанти оголосили про відкриття 181 вакансії у так званому міністерстві освіти Херсонщини. Серед них – помічник «міністра», керівник відділу по зв’язках із громадськістю, керівники і спеціалісти до трьох десятків інших відділів і управлінь, а також спеціалісти до відділів освіти усіх окупаційних адміністрацій на лівобережній частині області. Прикметно, що «спеціалісти» на звільненій правобережній частині Херсонщини окупантам уже не потрібні. 

Від усіх кандидатів окупанти вимагають, серед іншого, знання російської мови і Конституції держави-агресорки, копію документа, що підтверджує подання заяви про «небажання» перебувати в громадянстві України. Тим часом про великий дефіцит кваліфікованих кадрів, особливо серед освітян, відкрито говорить гауляйтер Херсонщини Володимир Сальдо. За його словами, однією з причин такого дефіциту став масовий виїзд вчителів через небажання жити в окупації і йти на співпрацю з ворогом. 

Перекривати брак кадрів загарбникам доводиться завдяки залученню російських спеціалістів. Зокрема, до Григорівської школи в Присиваській громаді Каховського району вони привезли двох вчителів із Москви і Новоросійська, а заступника директора знайшли у Ставрополі. Проте, як стверджує Володимир Сальдо, освітяни з РФ не поспішають їхати на Херсонщину.

Як повідомляв ЦЖР, директоркою захопленої школи в Григорівці Присиваської громади окупанти призначили  З перших днів повномасштабної війни з російськими загарбниками співпрацює і її чоловік, голова Присиваської громади Сергій Кліщевський. Він став гауляйтером села і допомагає загарбникам грабувати свою ж громаду і розселяти їх до будинків односельців.

На фото: колектив окупаційної школи в Григорівці Фото окупаційні медіа