Брати Білецькі зуміли показати Шереметі інший Херсон

7 лет назад 0

"Найгірше місто в найкращому місці" — чи змогли Павло та Олексій Білецькі змінити думку пана Шеремети про Херсон?  Здається, змогли.

Туристи, які відвідують наше місто, завжди дивуються: як можна так неякісно жити в настільки красивому місці. На жаль раніше, щоб закохатися в Херсон і знайти в ньому щось більше за пляжі та кафе, кілька розтиражованих храмів та Асканійський заповідник, гідів годі було й шукати. Отож, багато хто, відїжджаючи з Херсона, поширював нищівні коментарі про нас. Але тепер є ХерсON, і , значить, є можливість змінити навіть авторитетну негативну думку:

Якось, багато-багато років тому, пан Шеремета був в Херсоні, ночував в одному готелі. Рано вранці вийшов на балкон, побачив світанок над великою рікою, могутні херсонські плавні, кораблі та яхти вздовж берега, набережну Дніпра поруч… а ще поруч — сірий завод, сірі будівлі, розбиті дороги, старі дахи, нестрижені дерева… І народилася в нього думка: «Це найгірше місто в найкращому місці на Земліі». Про це він нам розповів, коли ми з ним познайомилися у Львові на туристичному форумі в 2015 році.

Пройшло 2 роки з того моменту, та пан Павло знов завітав да нашого міста. Для мене та моєї команди то була честь закохувати в Херсон, показувати те, що є в планах та те, що вже зроблено, розповідати історії та легенди, паралельно отримуючи поради щодо туризму та економіки міста. Про ту свою фразу він і не згадав, навіть коли ми йому нагадали… І приємно було почути: «Херсон кльове місто! Сюди треба досвід та гроші, хоча впевнений — і те, і те в Херсоні є. У вас взагалі — все є. Просто робіть далі» — таку історію розповів Олексій Білецький у себе в фейсбук.

Ось так вдалося двом хлопцям вплинути на думку дорослого й авторитетного політика. А що б змогли змінити у долі Херсона ми усі, аби обєднали зусилля хоча б в тому, щоб полюбили своє місто, стали трошки більше про нього знати, тепліше розщповідати і менше в ньому смітити? Роботи — на копійку, а визиск на мільйон.

Що ще можна зробити для Херсона і для себе водночас — слухайте і дивіться тут: