«Це все вона, я лише гільзи подаю»: дружина херсонського Воїна робить мистецькі гільзи

3 месяца назад 0

Олександр Русин на фронті ще з того часу, коли цей фронт називався «антитерористична операція». Воює і зараз. Завжди поруч із ним — дружина Світлана. Якщо не може бути поруч фізично, подружжя завжди лишається на зв'язку.

Для того, щоб допомогти чоловікові і його побратимам, Світлана Русин робить справжні витвори мистецтва з відпрацьованих гільз, які надсилає чоловік.

Олександр Русин до 2016 року був у складі гуманітарної місії «Чорний тюльпан»: саме люди цієї місії вивозили тіла загиблих Воїнів з тимчасово окупованих територій. Група з близько 60-ти людей за півтора роки змогла вивезти близько 850 тіл і фрагментів солдат.

Кілька місяців Олександр Русин був виконуючим обов'язки комунального підприємства «Оберіг» Херсонської обласної ради. Попри те, що очільником був недовго, зміг реалізувати кілька важливих проєктів: як людина, яка не з чуток знає про необхідність підтримки психоемоційного стану Воїнів та їхніх родин, а особливо — родин загиблих Воїнів, організував низку заходів саме для психологічної підтримки родин, які втратили рідних на війні Росії в Україні. Олександра часто можна було побачити на заходах, присвячених реаліям війни та полеглим Воїнам.

Збереження пам'яті та поширення правди про війну настільки важливі для Олександра, що він продовжує інформувати про загиблих, про реалії війни: як волонтер і як воїн. Олександр Русин Фото: Олександр Русин Автор:  Олександр Русин У 2022 році Олександр знову на фронті. Втім, завжди знаходить час для підтримки волонтерів в тилу, для подяки тим, хто допомагає йому та побратимам в ЗСУ. Олександр Русин Фото: Олександр Русин Автор:  Олександр Русин Надійною підтримкою для Олександра завжди є його дружина Світлана. Важко знайти фото, де б Олександр був не у військовій формі, але такі є — зокрема зі Світланою у Херсоні до окупації. Олександр Русин із дружиною Світланою Фото: Світлана Русин Автор:  Світлана Русин Разом Світлана та Олександр проводили і низку заходів, присвячених війні Росії з Україною, і реалізували кілька волонтерських ініціатив. Світлана та Олександр Фото: Світлана Русин Автор:  Світлана Русин Окупація і масштабне вторгнення Росії в Україну 2022 року застало подружжя в Олешках — Світлана працює вчителькою. Подружжю зрештою вдалось виїхати, а Світлана, окрім роботи, розписує відпрацьовані гільзи, які їй надсилає чоловік. Згодом саме ці роботи підуть на продаж для зборів підрозділу Олександра.

«Це все вона — я лише гільзи подаю»,  — жартує Олександр, коли йдеться про сімейну творчість.

Матеріалами для Світлани стають відпрацьовані гільзи від німецького «Гепарда» (Flugabwehrkanonenpanzer (також Flakpanzer, FlakPz) Gepard). Вироби Світлани Русин Фото: Світлана Русин Автор:  Світлана Русин   Вихідні матеріали для майбутніх мистецьких виробів Фото: Світлана Русин Автор:  Світлана Русин   Вироби Світлани Русин Фото: Світлана Русин Автор:  Світлана Русин   Вироби Світлани Русин Фото: Світлана Русин Автор:  Світлана Русин   Вироби Світлани Русин Фото: Світлана Русин Автор:  Світлана Русин   Вироби Світлани Русин Фото: Світлана Русин Автор:  Світлана Русин   Вироби Світлани Русин Фото: Світлана Русин Автор:  Світлана Русин Один із бойових котиків Світлани Русин став подарунком для нашої редакції, за що ми дуже вдячні і обов'язково розіграємо його на користь Збройних сил України. Світлана та Олександр Фото: Олександр Русин Автор:  Олександр Русин
Євгенія Вірлич,