Частина пенсіонерів з лівобережжя Херсонщини не отримують соцвиплат вже три місяці

4 недели назад 0

Жителі окупованої частини Херсонської області скаржаться на припинення частини  соцвиплат, зокрема пенсій за віком. Деяким пенсіонерам гроші  востаннє надходили ще в січні. Росіяни пояснюють такі затримки передачею повноважень регіонального від Пенсійного фонду до Соціального фонду Росії, що незаконно діє на лівобережжі області.

Про це повідомляють кореспонденти посилаючись на російські ЗМІ.

Про затримку пенсії повідомила мешканка села Володимиро-Іллінка Галина Стефанівна. Вона розповіла, що гроші перестали приходити у січні, на гарячу лінію СФР вона не змогла додзвонитися, бо там не відповідали чи обривалися зв’язок. За словами жінки, з такою ситуацією зіткнулася не лише вона”, – повідомляють росіяни. 

Окупанти обіцяють невдовзі проблему вирішити, проте звичайно, вони не могли не знати про затримку соцвиплат. Зазначимо, щодо незаконно діяючої на лівобережжі Херсонщини російської прокуратури звернулись чотири пенсіонера з окупованого селища Каланчак. Лише після втручання цього відомства люди похилого віку отримали гроші. Ситуація насправді не є унікальною. До російської прокуратури за виплатами звертаються не лише пенсіонери, а й багатодітні родини  з окупованих громад Херсонської області.