Чемпіон Херсонщини забезпечив перемогу Збірної України в Італії

7 месяцев назад 0

З 6 по 9 жовтня 2023 року новостворена  Національна Підліткова Збірна України з кайт-флаїнґу  — 2023/2024 виступила на серії миротворчих міжнародних фестивалів повітряних зміїв «Одне небо – один світ» в Італії.

Одним з тренерів Збірноїстав Чемпіон Херсонської області з кайт-флаїнґу – 2022  Роман Виноградов з Херсона .ВихованкиРомана дебютувалиу складі Збірної на фестивалі “OneSky – OneWorld” в місті Споторно. Так, Марія Федірко з Житомирщини перемогла в категорії «бої роккаку», Іванна Мельничук з Дніпропетровщини стала найкращою в запусках шоу-кайтів, а Ксенія Шевченко з Сумщинипродемонструвала найкращу техніку здіймання вітронадувних кайтів-пілотів. У загальний залік Збірної пішов і командний кубок на фестивалі в місті Фоліньйо, і численні відзнаки від італійських та мальтійської асоціацій повітряних зміїв.

Українська Асоціація Повітряних Зміїв вирішила сформувати принципово нову, особливу національну збірну України з кайтів як спорту саме з дітей вікової категорії «кадети» з постійним складом на повний академічний рік 2023/2024. Відібрані учасники увійшли до Збірної на засадах, що вони, по-перше, є дітьми захисників України, по-друге, ніколи до 2023 року не займалися кайт-флаїнґом, по-третє, пропорційно представляють більшість регіонів країни, і по четверте – продовжують жити на Батьківщині, пов’язуючи з нею своє майбутнє. Успішні перші виступи Збірної за кордоном, які стали можливими завдяки фінансовій підтримці міжнародної кайт-спільноти, продовжаться активними тренуваннями в Україні в рамках підготовки до участі в Чемпіонаті Світу з повітряних зміїв, який заплановано на квітень 2024 року в Китаї.

Нагадаємо, що у серпні цього року Роман Виноградов з іншою херсонською кайт-родиною Шмулевичей представляв Україну на 11-ому Міжнародному фестивалі повітряних зміїв «Небесні Дива» в м. Варна (Болгарія) та продемонстрував найкращу техніку здіймання плоских кайтів.


Більше інформації та фото – у публікаціях Асоціації: