Через брак лікарів жителі лівобережжя позбавлені необхідної меддопомоги

2 месяца назад 0

«Єдине погано, що народ погано відгукується, він не звик їздити в інші регіони на обстеження», — розповіла на камеру пропагандистів окупаційного телеканалу «Таврия» терапевт гульшат новосьолова, яка через жорсткий кадровий дефіцит і тимчасово високі зарплати медиків приїхала працювати у Нижні Сірогози з Красноярського краю.

З «інших регіонів» для жителів окупованого лівобережжя наразі доступний лише окупований Крим. Поїздка у Сімферополь з Нижніх Сірогоз нині коштуватиме близько 2 тисяч рублів. Це автобусом, з пересадкою у Генічеську. На таксі — набагато дорожче. Так що «народ», скоріше, «не звик» віддавати великі гроші за поїздку, ніж їздити.

Не можуть далеко поїхати і юні пацієнти з гематологічними і онкологічними захворюваннями. А дитячого лікаря-гематолога в окупованій частині Херсонщини немає. Недавно вирішувати проблему в окупаційне міністерство приїздила керівниця національно медичного дослідницького центру дитячої гематології, онкології та імунології міністерства охорони здоров’я рф галіна новічкова. Було вирішено, що лікар-педіатр Генічеської районної лікарні пройде навчання у цьому центрі. Тоді, за словами окупаційного міністра артиша сата, на лівобережжі з’явиться дитячий лікар-гематолог і дитяча онкологічна служба.

Проблему нестачі кадрів у медицині окупанти намагаються вирішити і вже перевіреним способом — «десантами» з росії. Днями на окуповану частину Херсонщини незаконно вирушила чергова бригада медиків Кабардино-Балкарського центру медицини катастроф і швидкої медичної допомоги.

Борис ВИНОГРАДОВ,