Через два блокпости за 80 рублів

8 месяцев назад 0

продовжує моніторити життя в окупованому місті та районі. Своїми спостереженнями під час поїздки з Нової Каховки до Каховки пожілився наш читач.

Міста помінялись місцями Їздили сьогодні з дружиною в Каховку, шукали мотозапчастини. У Новій Каховці залишився один єдиний продавець і то з обмеженим асортиментом. Не знайшовши потрібного у нього, поїхали в легендарну. Квиток коштував 80 рублів з людини. На шляху два блокпости, перевіряють у тому випадку, якщо більшість пасажирів — молодь. Коли ж більшість пенсіонери — майже не перевіряють.

Впало в очі, що у Каховці людей більше, ніж в Новій Каховці, і окупантів також. Таке враження, що через рік окупації міста обмінялися популярністю. Знайшли магазин мототоварів біля ринку, ціни і асортимент приємно вразили.

А ось магазин "Мотодвор" наразі зачинений до 28 вересня. Так що любителям мотоциклів доведеться шукати запчастини або по всьому лівобережжі Херсонщини, або їхати в інші області чи Крим.

Почім ковбаса для народу Окупаційний телеграм-канал адміністрації “Каховського муніципального округу” опублікував актуальні ціни на міському ринку. За кілограм напівкопченої ковбаси покупець має віддати 486 рублів, за кілограм твердого сиру – 512. Свинина коштує 309 руб/кг, курятина – 285, варена ковбаса – 380 руб/кг.За 900-грамову пачку макаронів треба віддати 73, вермішелі – 78, борошнка – 44 рублі.

450-грамовий буханець хліба коштує 35 рублів.

800 г гречаної крупи – 64, рису – 111, пшона – 47 рублів.

Цукор продають по 77 руб/кг, сіль – 18.

Ціна на овочі така: картопля – 20, огірки – 65, помідори – 72, цибуля – 25, морква – 39, капуста – 62, буряк – 28, яблука – 133, банани – 150-167 руб/кг.

Літр соняшникової олії коштує 103 рублі, молока – 50 рублів.

Якщо немає паспорта РФ Якщо у вас немає російського паспорту — далі 15-кілометрової зони навряд чи пропустять. Максимум — 30 км. Чим ближче до Криму — тим жорсткіша паспортна політика. Так пояснили люди в автобусі.

Щоб менше чіплялися окупанти і колаборанти щодо відсутності російського паспорта, доводиться кожен раз казати, що російський паспорт "в процесі отримання". Звичайно, ніхто перевіряти не буде. Усі прекрасно розуміють, що більшість органів і служб просто не працюють або графік їхньої роботи короткий.