Через шахраїв троє жителів Херсонщини втратили 156 тисяч гривень

2 недели назад 0

Жительці Правдиного зателефонувала нібито менеджер банку і повідомила, що сторонні особи намагаються зняти кошти з її рахунку, тож необхідно переказати гроші на спеціально створений банком новий рахунок. Жінка виконала вказівки, переказавши на надісланий їй номер рахунку 26400 гривень. Потім подзвонила за телефоном свого банку і дізналася, що співробітники установи їй не дзвонили, а гроші вона переказала шахрайці.

Про це повідомила пресслужба поліції Херсонської області.

До поліції звернулась жителька Херсона. Жінка розповіла, що знайшла посилання у соцмережі з інформацією про надання фінансової допомоги та хотіла оформити її на свого чоловіка. Ввела данні його картки для оформлення. Після цієї операції з карткового рахунку невідомі зняли 105000гривень.

За такою ж схемою втратила свої заощадження жителька Високопілля. Жінка ввела данні свої картки для оформлення допомоги. Після цьогоого з її рахунку зникли 30 тисяч гривень.

За усіма фактами слідчі розпочали провадження за ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство».

Якщо вам телефонують нібито з банку і повідомляють про проблеми з рахунком, необхідність оформити новий, про стороннє втручання у ваш особистий кабінет, одразу кладіть слухавку і самі звертайтесь до банку за номером, що зазначений на звороті вашої платіжної картки. За жодних обставин не переказуйте кошти на будь-які інші рахунки, які вам нав’язують псевдобанківські працівники.

Ніколи не переходьте за сумнівними посиланнями, які обіцяють за кілька хвилин оформити грошову допомогу. Ні в якому разі не вводьте дані своїх банківських карток, адже тоді шахраї отримують доступ до вашого рахунку та кредитного ліміту. Про усі виплати дізнавайтеся лише на офіційних ресурсах. Самі телефонуйте до організацій, які пропонують допомогу, щоб дізнатися умови її отримання.
Якщо ви все ж таки потрапили на гачок шахраїв – не гайте часу та одразу звертайтесь до поліції.