Через війну на Херсонщині зібрали 5% врожаю від довоєнного показника

6 месяцев назад 0

На Херсонщині зібрали 5% врожаю порівняно до довоєнного показника. Раніше Херсонська область займала перше місце зі збору овочів по Україні — 1,5 млн тонн.

«На сьогодні в нас овочів всього лише 50 тис. га, які в основному вирощують одноосібники та декілька фермерів, де можливе зрошення. Ми беремо по всім, і по посівних площах, і по збору зернових, технічних, це колосальна різниця» , — повідомив Дмитро Юнусов, виконувач обов’язків директора Департаменту розвитку сільського господарства та зрошення ХОВА.

Підсумовуючи результати збирання врожаю, очільник Департаменту зазначив, що цьогорічний врожай пшениці в області склав 58 тис. т із 22 тис. га, ріпаку — 4,4 тис. т з 2,7 тис. га. Такі низькі врожаї по сільгоспкультурам отримали через нестачу опадів. Томатів зібрали більш як 22 тис. т. Триває збирання соняшника.

«У зв’язку з малими темпами розмінування земель, аграрії пізніше почали посівну кампанію, тому в них не було іншого вибору як сіяти соняшник. На сьогодні, ця компанія ще триває, уже зібрано з площі 30 тис. га понад 40 тис. т соняшника» , — розповів Дмитро Юнусов.