Чи готові лікарні Херсонщини до нової хвилі пандемії

2 года назад 0

Нова хвиля підвищення рівня захворюваності на коронавірус у Херсонській області очікується у 20-х числах січня. Про це кореспондентам Суспільного розказала директорка Херсонської обласної інфекційної лікарні Олена Тимошенко:
"З 7-го січня йде збільшення кількості хворих, які госпіталізуються до лікарні. Кожен день лікарня приймає 10-12 хворих з підтвердженим діагнозом. Якщо наприкінці грудня у нас у лікарні перебували 30 хворих, то зараз 80 хворих. Їх кількість збільшується. Люди відсвяткували новорічні свята, велика кількість мандрувала. Зараз діти повернулися до школи і тому кількість хворих збільшилася", — розказує директорка медзакладу Олена Тимошенко.
У Херсонській обласній інфекційній лікарні є можливість розмістити 146 хворих на COVID-19 одночасно. Є киснева ємність на 20 тонн, підписана угода на постачання кисню. Лікарські засоби та захисний одяг для медперсоналу постійно докупляють, щоб у нову хвилю увійти з повним забезпеченням, — говорить директорка Херсонської обласної інфекційної лікарні Олена Тимошенко.