Чи не мерзнуть херсонці у розпал опалювального сезону: обласна рада розпочала перевірки

5 лет назад 0

Сьогодні фахівці виконавчого апарату Херсонської обласної ради перевірили температурний режим у закладах та установах, що входять до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст.

Так, у 14 закладах культури середня температура в приміщенням становить 21°C. На щастя, раптових проблем, пов’язаних із опалюваною системою, не виникало і, сподіваємось, що і не виникне до завершення всього опалювального сезону.

Серед 11 закладів соціального захисту населення і 1 закладу служби у справах дітей середній температурний режим 23°C. З раптовою проблемою зіткнувся Каїрський психоневрологічний будинок-інтернат. Заклад потребує нового опалювального обладнання у котельню, дане питання буде винесено на розгляд чергової сесії облради.

У 32 закладах та установах охорони здоров’я температурний режим коливається в межах від 24°C до 26°C, в залежності від специфіки самого закладу. Для прикладу, найвища температура в приміщеннях КЗ «Херсонський обласний протитуберкульозний диспансер» (26°C), найнижча – в КУ «Херсонський обласний центр служби крові» (15°C).

Проблемні питання щодо прогнозованого дефіциту коштів до кінця опалювального сезону на газ виникли у Херсонського обласного онкологічного диспансеру та Обласного кардіологічного диспансеру. Окрім цього, ще два заклади потребують додаткових коштів на проведення негайних ремонтних робіт: в Новозбурівській обласній туберкульозній лікарні необхідно замінити фільтри до опалювального котла, а в Новоолександрівському обласному дитячому гастроентерологічному санаторії – стояк, батареї в фізкабінеті, а також у масажному і стоматологічному кабінетах. Всі проблемні питання, що виникли у ході опалювального сезону, Херсонською обласною радою взято на контроль для термінового відпрацювання та подальшого вирішення.

Також Херсонська обласна рада взяла на контроль питання стосовно нових розрахунків за електроенергію у зв’язку зі змінами з 01.01.2019 положень ЗУ «Про ринок електричної енергії» щодо відокремлення функцій розподілу електричної енергії від функцій виробництва, передачі та постачання. Таким чином, укладаючи угоди з ТОВ «Херсонська обласна енергопостачальна компанія», заклади та установи зобов’язані вносити 100% передоплату до 15 числа розрахункового місяця. За порушення строків оплати передбачено нарахування та стягнення пені.

*Про результати проведеної перевірки температурного режиму в закладах освіти, науки та молоді буде повідомлено пізніше.