Чому Росія змінила командувача на Херсонському напрямку

6 месяцев назад 0

Російське військово-політичне командування змінило командувача, який опікувався тимчасово окупованими територіями Херсонської області на генерала Міхаіла Теплінського. Водночас така заміна говорить про те, що окупантів не задовільняє нагальна ситуація на цьому напрямку.

Про це в ефірі телемарафону розповіла речниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України – Наталія Гуменюк. Вона підкреслила, що зазвичай це відбувається, коли окупантам треба ухвалити важливе рішення, передає  24 Канал .

Росіяни поставили Теплінського на Херсонський напрямокГуменюк наголосила, що, як показує практика, командувача росіяни змінюють, коли їх не задовільнила тактика і стратегія попереднього. За словами речниці, що ті події, які розвивалися на материковому лівобережжі України, ворога не задовільняли.

"Запорізький напрямок просів у їхньому розумінні досить суттєво: поламані зуби дракона не зупинили натиску Сил оборони. І Херсонський напрямок продовжує контрбатарейну боротьбу й здобуває результати досить переконливі" , – сказала вона.

Крім того, Гуменюк пояснила, що Москва проводить заміну свого командувача перед тим, як ухвалити складне рішення на фронті. Водночас вона переконала, що українські військові формують всю ситуацію для противника для того, щоб це рішення було якомога складнішим.

Міхаіл Теплінський знову очолює Херсонський напрямок

  • Російські пропагандисти 29 жовтня повідомили, що командувач повітряно-десантних військ країни-агресорки Міхаїл Теплінський замінив Алєга Макаревича як командувача російських військ на Херсонському напрямку. Зокрема, це могло статися після того, як військові Макаревича не змогли відбити рейди українських сил на лівобережжі Херсонщини.
  • Британська розвідка пояснила, що, ймовірно, Теплінський користується повагою серед російського військово-політичного командування. Ба більше, він уже має необхідний досвід управління військовими на Херсонському напрямку.
  • Варто зазначити, що Теплінський уже не вперше повертається на війну проти України. Так, військам окупанта відводили мало не ключову роль на Бахмутському напрямку у битві за місто-фортецю. Однак тоді він також не виправдав сподівань Москви.