Цілих багатоповерхівок у Херсоні майже не залишилось, — ОВА

4 недели назад 0

Російська армія регулярним обстрілами понівечила практично всі багатоповерхові будинки у Херсоні, цілих на сьогодні одиниці. Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін. 
"У Херсоні можливо невелика кількість багатоповерхівок залишилась цілими, майже кожна — пошкоджена. Кожен день Херсонщина живе такими атаками, загалом у нас пошкоджено або зруйновано вже більш ніж 26 000 об'єктів цивільної, соціальної та критичної інфраструктури, серед них 23 700 приватних та 1100 — багатоповерхових будинків", — зазначив він. 
Минулої доби, за даними голови ОВА, окупанти відкривали вогонь по восьми населених пунктах області — це Херсон, Берислав, Янтарне, Дніпровське, Кізомис, Антонівка, Садове і Львове. Постраждало двоє людей. 
Росіяни цілили про житлових масивах, руйнувань зазнали чотири приватних домоволодіння та один багатоквартирний будинок. Також внаслідок обстрілів постраждав газогін.
"Майже кожного б'ють по критичній інфраструктурі, це далеко не поодинокі випадки, це тактика російської армії. Звичайно, фахівці оперативно відновлюють мережі, побиті ворожим вогнем і за ці два роки навчились швидко це робити. Наприклад, учора в населеному пункті Білозерської громади, де убуло пошкоджено газопровід, відразу все перекрили та налагодили. Нині газопостачання відновлене у 79 з 89 населених пунктів, загалом до мережі під'єднано 90% споживачів" , — зазначив Прокудін.